Historické Hotely Slovenska slávnostne uvádzali do života prvého sprievodcu

Title image


Historické Hotely Slovenska slávnostne uviedli do života prvého sprievodcu: termálnou vodou pre relaxačný a wellness zážitok, perím z vankúša pre pohodlný spánok a korením pre výnimočný gastronomický zážitok. Originálny spôsob zodpovedá originálnym zážitkom a výnimočnej atmosfére, ktorú členské hotely poskytujú.


V historickom hoteli Amade Chateau vo Vrakúni sa dňa 14. apríla na slávnostnej udalosti zúčastnili pozvaní hostia a médiá. Čestnú úlohu uviesť sprievodcu HHS do života prijal generálny riaditeľ Slovenskej agentúry pre cestovný ruch Peter Belinský, ktorý ochutil sprievodcu korením a zaželal cestovnému ruchu na Slovensku, aby bol dostatočne pikantný.


Miloš Kmety, riaditeľ Európskej cestovnej poisťovne rozvíril okolo sprievodcu vznášajúce sa perie z vankúša a zaprial všetkým návštevníkom Historických hotelov pohodlný spánok.


Krst Sprievodcu Historickych Hotelov Slovenska


Daniela Miháliková, prezidentka HHS pokropila sprievodcu  termálnou vodou a vyslovila želanie: „Soľ je nad zlato, ale voda je nad soľ, lebo voda znamená život. Z hľadiska cestovného ruchu sú slovenské vody lákadlom návštevníkov, preto  odprevádzam tohto sprievodcu do života s vodou, aby mal hodnotný život a prilákal veľa turistov.“


Samotnému aktu uvedenia sprievodcu do života predchádzala tlačová konferencia, na ktorej pán Peter Belinský generálny riaditeľ SACR ocenil aktivity Asociácie HHS a uviedol ju ako vzorový príklad v slovenskom cestovnom ruchu “HHS dokázali spojiť sily, čo je na Slovensku pozitívne  a nečakali len  na pomoc štátu, ale sami investovali vlastné finančné prostriedky na propagáciu a vytvorili produkt.”


Tlačovej konferencie sa ako hosť zúčastnil Pavel Šimove,  viceprezident Slovenskej spoločnosti sprievodcov cestovného ruchu, ktorý predstavil pobytové balíčky zaujímavých trás s návštevou prírodných krás a kultúrnych pamiatok, ktoré vypracovali špeciálne pre HHS. Tým bol vykonaný daľší nevyhnutný krok k rozvoju a smerovaniu HHS v budúcnosti.


Ing Peter Belinsky pre Historicke Hotely Slovenska


Historické hotely Slovenska (HHS) vznikli v roku 2009, v čase, kedy kríza najvýraznejšie ukazovala svoju tvár aj na Slovensku. V čínštine pozostáva slovo kríza z dvoch znakov: prvý vyjadruje nebezpečenstvo a druhý príležitosť. S radosťou konštatujeme, že sedem zakladajúcich členov bolo označených ako sedem statočných, ktorí napriek nebezpečnej ekonomickej situácii vyvinuli aktivitu a chopili sa príležitosti.


Veľkým úspechom z hľadiska marketingu a povedomia o existencii HHS bolo prijatie do medzinárodného prestížneho  zoskupenia Historic hotels of Europe (HHE) zo sídlom v Paríži 1. 1. 2010.  Vďaka spolupráci, ktorá je základom efektívneho fungovania cestovného ruchu, asociácia  prispieva k šíreniu pozitívneho obrazu o Slovenska v zahraničí. K logu HHE neodmysliteľne patrí slogan: „Story to tell“ – teda rozpovedať príbeh. Každý jeden členský hotel HHS poskytne svojim návštevníkom jedinečnú atmosféru a originálny príbeh.


Doba, kedy stačilo dobré ubytovanie, je už dávno preč. Jadrom cestovného ruchu je produkt ako súhrn vzťahov a javov, všetkého, čo uspokojí potreby  hosťa a prinesie mu úžitok a želaný zážitok.


Historické Hotely Slovenska sa stali zakladajúcim členom Zväzu cestovného ruchu SR a aktívne sa zapájajú do riešenia situácie v tejto oblasti na Slovensku.


Celková kapacita, ktorú momentálne členovia reprezentujú je približne  200 izieb a komnát, z ktorých sa žiadna neopakuje tvarom. Vek členských hotelov je v rozmedzí od 99 do približne 600 rokov.