5 dôvodov prečo sa zbaviť stresu každodenného života zimnou lyžovačkou v týchto historických hoteloch

Title image
Dnes vám prezradíme, u ktorých členov asociácie HISTORICKÉ HOTELY SLOVENSKA si môžete vychutnať skvelé lyžovanie

V prvej časti nášho článku sme si uviedli 5 dôvodov, prečo sa zbaviť stresu každodenného života práve zimnou lyžovačkou v historických hoteloch u nás, na Slovensku. Lyžovanie je úžasný spôsob ako zostať v kontakte s prírodou a skvelo sa zabaviť.


No a okrem toho že človek počas lyžovačky môže zhodiť pár kíl dole (ak to hneď po skončení nenaberie...;) tak je to aj unikátny spôsbom ako sa dá spojiť cestovanie s poznávaním nových miest či ochutnávkou nových miestnych jedál, alebo... Jednoducho spoznať nových priateľov. 


No a dnes vám prezradíme, u ktorých členov asociácie HISTORICKÉ HOTELY SLOVENSKA (ide o unikátne združenie hotelov sídliacich v historických budovách, zámkoch a kaštieľoch Slovenska, ktoré stelesňuje históriu architektúry, tradície a kultúru slovenského národa)  si môžete vychutnať skvelé lyžovanie? 

 

Tak napríklad - Grandhotel Praha. Ten sa nachádza v Tatranskej Lomnici, na úpätí Lomnického štítu, priamo v srdci Vysokých Tatier a len 900 m od najbližšieho lyžiarskeho vleku. 

Hotel ponúka bezplatné kúpeľné a wellness zariadenia, ako aj jedinečný vonkajší nekonečný vyhrievaný bazén s výhľadom do údolia a Vysokých Tatier. Ponúka bohatú históriu, štýlový interiér a výbornú kuchyňu. V zime si užijete lyžovanie, sánkovanie či prechádzky v zasneženej prírode, leto prináša nespočetné možnosti turistiky a krátkych výletov do prírody.

Vyberáme z referencií:

Hotel je perfektný! Personál je milý a ochotný. Poloha je vynikajúca: hlavné turistické chodníky sú hneď okolo hotela. Lyžovačka skvelá. Izby sú veľké a elegantné, postele sú pohodlné. Najlepšia časť zo všetkého je jedlo: raňajky sú úžasné, výber čerstvých bylinných čajov a ovocia je pozoruhodný! Wellness je útulné a pekné. Čoskoro sa vrátime!

  

Skvelú lyžovačku si môžete dopriať spolu s ubytovaním v Grandhotel **** Starý Smokovec.


Ten píše svoju bohatú históriu v srdci Vysokých Tatier pod Slavkovským štítom od roku 1904. Tento prvý veľký tatranský hotel navštívili mnohé významné osobnosti – saský korunný princ Fridrich August, československý prezident Eduard Beneš, britský premiér Harold Wilson, Fidel Castro a mnoho ďalších.

 

Napriek pohnutým časom a dvom svetovým vojnám Grandhotel **** dodnes patrí k neodmysliteľnému koloritu Starého Smokovca.


Priamo pri hoteli má stanicu pozemná lanovka na Hrebienok, vďaka čomu má hotel skvelú východiskovú polohu k výletom a turistike vo Vysokých Tatrách. Po celodennej turistike alebo lyžovačke v neďalekých lyžiarskych strediskách je našim hosťom k dispozícii hotelové Wellness & Spa centrum s ponukou masáži a procedúr.

Vyberáme z referencií:

Pohodlná izba s krásnym výhľadom na hory

Bolo zábavné pohodlne sa ubytovať v jednom z veľkých kúpeľných hotelov z inej éry vo Vysokých Tatrách. Zábava sa rozšírila aj do samotných kúpeľov s rozsiahlou ponukou relaxu a omladenia. Raňajky a večere formou bufetu boli rozsiahle a dobré a parkovanie bolo bezplatné.


 


Elegantný 4-hviezdičkový butique hotel Hviezdoslav sa nachádza v historickom centre mesta Kežmarok, len 200 m od Kežmarského hradu. 

Ponúka reštauráciu, wellness centrum a bezplatné Wi-Fi.


V reštaurácii sa podávajú tradičné slovenské špeciality a jedlá medzinárodnej kuchyne. Súčasťou hotela Hviezdoslav je aj kaviareň a 24-hodinová recepcia. Bezplatné súkromné ​​parkovisko je k dispozícii na mieste a nachádza sa za hotelom. Vysoké Tatry sú vzdialené 20 km.

Vyberáme z referencií:

Skvelý vstupný bod do nádherných Vysokých Tatier

Je to nádherný hotel s množstvom histórie a charakteru. Kúpele boli jedny z najlepších na našich cestách a reštaurácia jedna z najlepších. Ich výber vína je vynikajúci. Jeden z najkrajších hotelov na Slovensku.

 

 

Hotel Mikulášska Chata*** sa nachádza v zrekonštruovanej chate v Nízkych Tatrách.


Ponúka ubytovanie v moderných izbách s balkónom a bezplatné Wi-Fi pripojenie na internet. K dispozícii sú aj 2 bowlingové dráhy a rozsiahle wellness centrum, ktoré môžete navštíviť za príplatok.


Vo wellness centre nájdete saunu, vírivku a mnoho ďalších kúpeľných zariadení, vrátane rímskych kúpeľov, ľadovej studne a bylinného parného kúpeľa.


V okolí sa môžete venovať lyžovaniu a turistike. Do centra Liptovského Mikuláša sa dostanete autom za 30 minút. Vodná nádrž Liptovská Mara vám ponúka bohaté možnosti rekreačných aktivít.

Vyberáme z referencií:

Výborná poloha hotela, pekná a priestranná izba, parádny balkón s výhľadom na pleso, pestrý jedálny lístok. Veľmi blízko k turistickým trasám aj lanovke.


 

Hotel Château Gbeľany sa nachádza v Gbeľanoch v Žilinskom kraji, 3,5 km od hradu Strečno.



Ponúka gril a vírivku. Na mieste môžete navštíviť reštauráciu.  Môžete sa tu venovať rôznym aktivitám, ako je lyžovanie a cyklistika. Do Žiliny sa autom dostanete za 10 minút a do obce Terchová za 15 minút.



Vyberáme z referencií:

Hotel Château Gbeľany je výnimočným miestom na pobyt. Hotel je výnimočným miestom medzi historickou estetikou a modernou atmosférou. Izby sú žiarivo čisté. Personál je zdvorilý a veľmi nápomocný. Wellness je výnimočné s množstvom sáun, bazénov a vonkajšej vírivky. Táto oblasť je krásna, tichá a ponúka veľa miest na stretnutie a vychutnávanie si pochúťok z lobby baru.

 

 

Lyžovanie je úžasná zábava. Vybehnete na čerstvý horský vzduch a načeráte nové sily a energiu. Zbavíte sa stresu každodenného života a ťažkostí na pracovisku len tým, že letíte dolu zasneženými horami a užívate si lyžiarsku dovolenku napríklad u niektorého z našich partnerských historických hotelov na Slovensku. Existuje máločo, čo by sa dalo porovnať s radosťou, ktorú človek zažije pri kĺzaní sa po čerstvom snehu.


Čo máte na lyžovaní najradšej vy? Dajte nám vedieť vo facebook komentároch 🙂