3 hlavné dôvody, prečo si užiť jarné prázdniny s deťmi na Slovensku v Historických hoteloch Slovenska

Title image
Posledné roky nás naučili, že užiť si dovolenku či prázdniny na Slovensku nie je vôbec zlý nápad. Dokonca takáto dovolenka či prázdniny môže byť zaujímavejšia a dobrodružnejšia. Prečo?

1) Objavíte skryté krásy Slovenska

Slovensko sa má čím pochváliť. Mnohí z nás už precestovali kus sveta, ale ruku na srdce, prešli ste si všetky zaujímavé miesta v našej krajine? Možno Slovensko konečne dostalo priestor, aby boli jeho krásy objavené práve nami... Slovákmi... Skvelá správa je, že sa takmer všade človek dostane ako autom, tak hromadnou dopravou.


Slovensko má takmer všetko. Do zahraničia chodíme väčšinou za kúpaním alebo za pamiatkami. Za horami alebo za poznaním. Slovensko má dostatok turistických chodníkov, ktorých objavovanie môže vystačiť aj na celý život... Stačí si len vybrať.

 

2) Viete sa dohovoriť a platíte eurom

Na Slovensku sme stále doma. Je s tým spojené odbúranie jazykovej bariéry či komplikácia pri platení inou menou. Hoci v turistických atraktívnych lokalitách môžu byť ceny vyššie ako u vás doma, ale...  Nebudete sa boriť s jazykovou bariérou, aby ste si vedeli objednať obed, zmrzlinu, vypýtať lístok alebo sa spýtať domácich, aký výlet by vám odporučili a prečo.

A ak sa neviete rozhodnúť, kam s deťmi počas prázdnin vycestovať?


3) Môžete staviť na overené hotely a miesta, ktoré nesklamú...

Jarné prázdniny sú o hlavne o deťoch. Vyberajte si aj podľa záujmu svojich detí, spýtajte sa ich akú majú predstavu a zapojte ich do plánovania. Iba tak sa stanú jarné prázdniny skutočne vynikajúcim zážitkom pre každého člena rodiny. Ako pre Vás, tak pre vaše ratolesti... 

 

Doprajte deťom jarné prázdniny a objavte tie najlepšie nápady na zábavu v bližšom či vzdialenejšom okolí. Inšpirujte sa z jarných ponúk historických hotelov, našich partnerov: 



Prečo si vybrať na jarné prázdniny pobytový balík Rozprávková zima u Básnika v Boutique hotel Hviezdoslav? 


Ak dávate prednosť intímnejšiemu prostrediu pred ruchom rezortov Boutique Hotel Hviezdoslav je pre vás to pravé...



 


* Široká ponuka lyžiarskych stredísk pre zdatných i menej zdatných lyžiarov v blízkom okolí (Tatranská Lomnica, Bachledka, Ždiar, Spišské Bystré, Lučivná, Jurgow,..)


* Tatranské atrakcie "čo by kameňom dohodil" (Hrebienok-Ľadový dóm, Bachledka- Chodník korunami stromov, Snežný labyrint Zakopane, ...)


* Skvelá kuchyňa (detské menu) aj detský kútik ...


... tak to je len pár vymožeností, ktoré Boutique Hotel Hviezdoslav môže ponúknuť... 




Prečo si vybrať na jarné prázdniny Kaštieľ Mojmírovce?


Rodičia s deťmi priamo v priestoroch Kaštieľa Mojmírovce majú 25m plavecký bazén, wellness, minigolf, bowling, stolný futbal, biliard, spoločenské hry, fit park. Môžu si zahrať tenis, deti môžu objavovať nových kamarátov a zažívať nové zážitky v detskom kútiku. Ak sa k tomu doplní chutná kuchyňa, nie je nad čím váhať a treba si vybrať Kaštieľ Mojmírovce. 



 

V okolí vás určite očarí krásny park na prechádzky či 3 artézke studničky. V prípade záujmu vám v Kaštieli Mojmírovce zabezpečia aj vstup do ThermalPark Nitrava .



Prečo si vybrať Hotel Most Slávy v Trenčianskych Tepliciach a stráviť jarné prádniny práve tu?


Ak máte radi štýlový, kvalitne vybavený historický hotel, tak Hotel Most Slávy v svetoznámom kúpeľnom mestečku Trenčianske Teplice je určený práve pre vás. Hotel je spájaný s medzinárodným filmovým festivalom ART FILM. Pamätné tabuľky na moste hotela hovoria o menách ako Geraldine Chaplin, Gina Lolobrigida,  Omar Sharif,  Catherine Deneuve,  Michaelle Placido,  Gina Lolobrigida,  Sophia Loren či Ornella Muti, ktoré sa prechádzali po chodbách tohto hotela, tak ako to môžete zažiť cez jarné prázdniny vy. 





Hotel Most Slávy je neštátne zdravotné stredisko, preto okrem klasických wellness služieb poskytuje aj liečebné procedúry pod odborným dohľadom fyzioterapeuta.

 

V Trenčianskych Tepliciach v blízkosti hotela sa nachádzajú známe termálne kúpele Hammam, s liečivou prírodnou 39 stupňovou vodou obohatenou sírou. Liečia sa tu nielen reumatické ale aj kožné choroby.  Iba 14 kilometrov od Trenčianskych Teplíc je mesto Trenčín s krásnym hradom a historickým centrom plným malých kaviarničiek. Hotel Most Slávy je jednoducho je to miesto, kde si každý návštevník to svoje... 



Prečo si na jarné prázdniny vybrať Kaštieľ Gbeľany?


Ide o hotel, kde priamo aj v bezprostrednom okolí môžete čas stráviť aktívne pri spoločných aktivitách s vašimi ratolesťami.


 

Môžete si vyraziť do okolia do prírody -  na lyžovačku, sánkovačku či prechádzku zimnou krajinou. Alebo môžete objaviť trochu histórie a kultúry v blízkom meste Žilina či v neďalekej Terchovej. Ak chcete spoznať 2 okolité pamiatky – hrad Strečno alebo Budatínsky zámok, tak z Kaštieľa Gbeľany to máte na skok...

 

V hoteli sa tiež rozhodne nudiť nebudete. S deťmi po aktívne strávenom dni si môžete užiť zábavu pri hre bowlingu, oddýchnuť si pri bazéne a vo wellness centre. Kaštieľ Gbeľany má pre vás pripravené aj spoločenské hry na zapožičanie na izbu. V termíne 28.2.2022 - 6.3.2022 môžete využiť špeciálnu akciu: pri rezervácii izby  prísteľka pre 1 dieťa do 12 rokov zdarma.



 

Prečo si na jarné prázdniny vybrať práve Zámocký hotel Galícia Nueva?


Hotel je určený klientom, ktorí vyhľadávajú mierne aktívny oddych bez rušivých vplyvov masovej turistiky. Počas dňa čakajú na deti a ich rodičov obyvatelia mini zoo, prechádzky zámockým lesoparkom, člnkovanie na rybníku alebo zaručený oddych v antickom wellness.




Počas jarných prázdnin si môžete dopriať pobyt pre 2 dospelých a jedno dieťa do 12 rokov zdarma, resp. pobyt pre 2 dospelých a 2 deti do 12 rokov. Kým jedno je ubytované zdarma, druhé je ubytované so zľavou 50%. Zámocký hotel Galícia Nueva 11.3. 2022 pripravuje  koncert Kollárovcov, kde sa môžete tešiť na zážitok spojený s goralským temperamentným spevom a humorným slovom.



Prečo sa vybrať na jarné prázdniny práve do Grandhotela Starý Smokovec či Grandhotela Praha v Tatranskej Lomnici?

Ak chcete vyraziť za relaxom a zážitkami do Vysokých Tatier, v tatranských Grandhoteloch Vás privíta nádherné horské prostredie, usmiaty personál, jedinečný wellness či vynikajúca gastronómia, ktorá ulahodí každému.


Pre jarné prázdniny si môžete vybrať nezabudnuteľný Pobyt s výletom na Lomnický štít alebo Dovolenku plnú zážitkov s lístkom na lanovku, alebo do vodného parku. Spoznávajte krásu slovenských zasnežených hôr alebo si užite rodinné chvíle plné zábavy a relaxu vo vodnom svete. Nechajte sa vyviezť ikonickou visutou červenou kabínou priamo na 2. najvyšší vrch Tatier - Lomnický štít, kde na vás čakajú nádherné výhľady na tatranskú panorámu z výšky 2 634 m n.m. 


Spomedzi množstva ďalších skvelých zimných aktivít vo Vysokých Tatrách vyberáme: 

Sánkovačka z Hrebienka počas dňa i večer

Unikátny Tatranský ľadový dóm v štýle Santiago de Compostela

Tatranská večera zážitkov

*  Večera pod hviezdami

* Snow Camp


Grandhotel Starý Smokovec, či Grandhotel Praha je jednoducho miesto, kde sa spája relax so zážikami, čo prepája celú rodinu. 


Prečo si na jarné prázdniny vybrať práve Krone Svätý Jur? 

Krone vo Svätom Juri má pre vás k dispozícii príjemné rodinné izby pre 2 – 4 osoby s celkovým servisom gastroslužieb. Svätý Jur je pokojné vinohradnícke mestečko s viacerými možnosťami pre nenáročnú turistiku s deťmi alebo vyžitie sa v rámci lokálnych a veľmi jednoduchých cyklotrás.


Mesto Svätý Jur leží len na skok od Bratislavy, kde je priestor na objavovanie krás mestskej turistiky. Takisto množstvo atraktívnych lokalít v praktickej dostupnosti zo Svätého Jura nájdete v Malých Karpatoch – hrad Červený Kameň, zámok Smolenice, aquaparky Senec alebo Trnava. Krone je jednoducho miesto z minulosti, ktoré ožíva vašou prítomnosťou...



Užite si jarné prázdniny s deťmi, užite si 9 skvelých dní napríklad aj v Historických hoteloch Slovenska...


Výhodou týchto prázdnin je, že si môžete pripočítať k termínu prázdnin 2 víkendové dni (sobota a nedeľa) pred a po prázdninách. Doprajte sebe aj deťom jarné zážitky, užite si skvelé jarné prázdniny s vašimi deťmi!