Slovensko ovládlo tohtoročné ocenenia historických hotelov Európy

Title image
Slovenské historické hotely už niekoľko rokov hviezdia v európskej hotelierskej súťaži Historic Hotels of Europe Awards. V ročníku s prívlastkom 2017 získal nominácie rekordný počet slovenských historických hotelov.

Už v minulých ročníkoch súťaže členovia asociácie Historické Hotely Slovenska premenili svoje nominácie na výhry.

Hotel Elizabeth získal ocenenie za Najlepší zákaznícky servis v rámci Historických hotelov Európy a neskôr vyhral aj v kategórii Najlepší mestský historický hotel v Európe. Kaštieľ Chateau Belá zasa získal ocenenie Najromantickejší hotel Európy. No a Grandhotel Praha**** v Tatranskej Lomnici sa umiestnil ako tretí v kategórii Najlepší spa historický hotel.


Na fotke z ľava Jarmila Bartoš TMR, Jan Svoboda – Prezident HHS, Monika Glajzová -TMR, Sylvia Holopová - Hotel Hviezdoslav, Peter Janíček - Chateau Gbeľany


Tento rok sa o víťazoch jednotlivých kategórií rozhodlo 23. októbra na gréckom ostrove Santorini. Slovensko  predstavovalo veľmi silné želiezko v ohni, keďže nominovaných bolo až 6 slovenských historických hotelov, medzi nimi Villa Nečas, Hotel Hviezdoslav, Château Gbeľany, Grandhotel Praha, Hotel Chateau Belá a Grandhotel Starý Smokovec.

Asociácia historických hotelov Európy pritom združuje viac ako 500 hotelov z 18 krajín, nominácia šiestich hotelov zo 17-člennej slovenskej národnej asociácie je teda obrovský úspech.

 

O to väčšia je radost, že všetkých 6 nominácií sa premenilo na ocenenia a Slovensko ovládlo tohtoročné oceňovanie HHE v 6 rôznych kategóriách, dve z toho sú prvé miesta.

 

 

Ďaľšie štyri hotely obsadili druhé miesta v kategóriách:

 

Z tohto rekordného počtu premenených nominácií má veľkú radosť aj prezident Historických Hotelov Slovenska a člen predstavenstva Historic Hotels of Europe Ján Svoboda: „Slovensko prešlo v kvalite služieb a obľúbenosti u domácich aj zahraničných hostí raketovou premenou. Dávame si záležať na vysokej úrovni ubytovania, skvelej gastronómii, na dizajne a prístupe ku zákazníkovi a zdá sa, že klienti to vedia oceniť. Za všetko hovoría výsledky a ocenenia v šietich kategóriách, z toho dve zlaté a štyri strieborné priečky. Veríme, že tieto ocenenia budú silnou motiváciou aj pre ďaľšie hotely na Slovensku“.