Slávnostné odhalenie erbu V Hoteli Mikulášska Chata

Title image

V hoteli Mikulášska chata v Jasnej sa 14.11. uskutoční stretnutie Asociácie Historických Hotelov Slovenska (HHS), ktorej sa hotel nedávno stal členom. V rámci programu eventu bude na priečelí hotela slávnostne odhalený erb Historických hotelov Európy ktorého členom sú automaticky všetci členovia HHS.


„Je to pre nás prelomová udalosť, kde môžeme pokrstiť hotel Mikulášska chata *** ako jediný historický hotel v Jasnej, Demänovskej Doline a pridať sa tak k hotelom na Slovensku i v Európe, ktoré zachovávajú históriu, tradíciu a ponúkajú svojim klientom kvalitné služby spojené s netradičným zážitkom,” hovorí  Ing. Veronika Kováčiková, riaditeľka hotela Mikulášska chata.


Odhalenia erbu, ktoré bude o 11:30 hod, sa okrem predstaviteľov Historických Hotelov Slovenska a Hotela Mikulášska Chata zúčastní aj zástupca primátora mesta Liptovský Mikuláš, do okresu ktorého hotel spadá, Ing. Jozef Repaský i zástupca obecného úradu Demänovská Dolina, Ing. Jozef Hurtaj.


 „Mikulášska chata je typickým symbolom Nízkych Tatier. Tvorí historickú hodnotu, ktorú by sme mali zachovávať a to, že HMCH patrí oficiálne medzi Historické Hotely Slovenska je dôkazom toho, že túto myšlienku napĺňame. Som rád, že napriek rekonštrukcii si chata zachovala svoj ráz i charakter a zostane tak pripomienkou našej histórie aj v súčasnej dobe, keď sa stredisko Jasná a Nízke Tatry pretvárajú na centrum horského turizmu európskeho významu,“ povedal Alexander Slafkovský,  primátor mesta Liptovský Mikuláš.


Jasná, v ktorej sa hotel Mikulášska chata nachádza, je súčasťou snáď najznámejšej a najkrajšej doliny v Nízkych Tatrách – Demänovskej doliny. Zástupkyňa starostu obce Demänovská Dolina Mgr. Ľubomíra Klepáčová, sa vyjadrila, že odkrytie erbu na hoteli Mikulášska chata má pre obec  veľkú historickú hodnotu. „Sme hrdí na to, že v Demänovskej Doline sa nachádza jeden z historicky a architektonicky najstarších hotelových objektov, ktorý patrí do skupiny Historických hotelov Slovenska,“ dodala Klepáčov