Šéfkuchár hotela Amade Chateau žne gastronomické úspechy

News default image 847f63c81372fcf4710777127c8e5c0006552248456a722037fd5f7eb02a8ad7
Zlatá medaila na WACS Global Chefs Challenge - István Volenter znova dokázal svoje umenie

WACS Global Challenge je prestížna súťaž, ktorú založil Svetový zväz WACS pred šiestimi rokmi. Aj tento rok po náročných predkolách víťazní šéfkuchári všetkých kontinentov môžu bojovať vo svetovom finále v roku 2012 v Južnej  Kórei.
Dňa 24.10.2011 sa uskutočnilo maďarské finále v Budapešti, kde  súťažili traja najlepší kuchári o prvé miesto, medzi nimi aj šéfkuchár hotela Amade Château*****, István Volenter. István prvé miesto zároveň so šéfkuchárom maďarského hotela Château Visz.

Cieľom súťaže bolo postúpiť do stredoeurópskeho finále, ktoré organizujú v Budapešti v dňoch 18.-20. novembra v Hungexpo. Súťaž je spojená s odbornou výstavou Izek a Borok (Chute a Vína).
Úlohou  šéfkuchárov bolo z daných surovín  pripraviť jedlá za 4 hodiny, 3-chodové exkluzívne menu pre 5-ich  členov poroty.  Každý šéfkuchár mal aj commisa (pomocníka), István varil spolu s mladým talentovaným kuchárom Petrom Czuczom, ktorý je súčasťou teamu v Amade Château.
Pre prípravu predjedla bola pripravená ako surovina Barramundi (ryba), pre  hlavné jedlo  prasacie karé s kožou a pre  dezert hruška a 70%-á čokoládu. István získal zlatú medailu s nasledovným menu:
Barramundi fileta pečená na vanilkovom masle s karfiolom a špenátom
Prasacie karé s petržlenom,  tekvicovou polentou, chrumkavým šampiňónom a  cibuľou varenou vo víne.
Čokoládový mousse a želatína: hruškový kompót, zmrzlina a pena


István už dostal výzvu , aby sa stal členom Národného reprezentačného teamu kuchárov Maďarska, aby reprezentoval s ďalšími 3 kuchármi a s jedným cukrárom v budúcom roku v Nemecku na Olympiáde kuchárov.