Historické Hotely Slovenska budú reprezentovať kultúrno- historické dedičstvo Slovenska na výstave ITB Berlin 2012

News default image 847f63c81372fcf4710777127c8e5c0006552248456a722037fd5f7eb02a8ad7

Kultúrno-historické dedičstvo Slovenska sa umiestňuje na popredných miestach v prieskumoch turistických lákadiel zahraničných návštevníkov Slovenska. Asociácia Historické Hotely Slovenska využije ponuku Slovenskej agentúry pre cestovný ruch a bude reprezentovať kultúrno-historické dedičstvo krajiny ako spoluvystavovateľ na stánku Slovenska na prestížnej výstave ITB Berlin začiatkom marca.


Historické hotely Slovenska sú výber kvalitných historických zariadení, ktoré reprezentujú vysokú úroveň hoteliérstva a gastronómie v kombinácii s jedinečnými zážitkami a originálnou atmosférou. Sú členmi nadnárodnej organizácie Historic Hotels of Europe, ktorá združuje vyše 600 hotelových zariadení v rámci 22 asociácií z rozličných krajín Európy.


Pri príležitosti prezentácie na výstave ITB Berlin pripravili slovenské historické hotely niekoľko špeciálnych zážitkových produktov s rozmanitou tématikou. Oddych v noblesných historických zariadeniach je poprepletaný návštevou kultúrnych a historických pamiatok, prírodných krás, hlavného mesta Bratislavy, najmenších veľhôr Európy Vysokých Tatier, Európskeho hlavného mesta kultúry r. 2013 Košíc, kúpeľného mesta Piešťany či Žitného ostrova. Súčasťou ponuky sú gastronomické pôžitky, ochutnávka vín, romantika, wellness, ale aj aktívny oddych ako je lyžovačka, golf či turistika. HHS by chceli svojimi zážitkovými “balíčkami” osloviť predovšetkým zahraničných touroperátorov.